Глава Мінприроди підтвердив, що повернувся в Україну літаком Оніщенка

Четвер, 18 червня 2015, 16:13

Міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко підтверджує факт свого польоту літаком депутата від групи "Воля народу" Олександра Онищенка з Ніцци, проте не вбачає в цьому корупції.

Про це він сказав на брифінгу на брифінгу в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Була така ситуація, було важко вилетіти. Я знав, що там знаходиться також цей нардеп, і у нього літак знаходиться в Ніцці, подзвонив йому і попросив допомогти", - пояснив міністр.

"Він погодився, я просто з ним прилетів. Нічого за це не платив... Ніяких корупційних дій немає", - підкреслив Шевченко.

Він уточнив, що в Берліні дивився футбол, а туди прилетів через Дрезден.

Міністр також зазначив, що був за кордоном у суботу-неділю (6-7 червня), проінформувавши прем'єра про те, що залишає країну, а в понеділок вже був на роботі.

Як повідомлялося, керівник входить в парламентську коаліцію фракції Радикальної партії Олег Ляшко закликав прем'єра і депутатів відправити у відставку Шевченка.

"У нас у Василькові сталася техногенна катастрофа (пожежа на нафтобазі БРСМ розпочалася 8 червня і тривала більше тижня), величезна екологічна катастрофа, загинуло п'ять людей внаслідок цієї катастрофи. Міністр екології Шевченко в цей час знаходиться в Ніцці, в Монако, у відпустці".

Коли глава Мінприроди відкинув ці звинувачення, Ляшко з трибуни парламенту повідомив, якими літаками вилітав з країни і повертався в неї міністр.

"Пан Шевченко повернувся в літаком PH-ARO. Власник цього літака наш колега Онищенко... пов'язаний з газодобувної сферою в Україні" - сферою відповідальності міністра", - сказав, зокрема, глава фракції Радикальної партії.

Шевченко був призначений міністром екології та природних ресурсів за квотою фракції партії "Батьківщина".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування