Путін: РФ не визнає компетенцію Гаазького суду і судитиметься за свої активи

Субота, 20 червня 2015, 03:08

Росія не ратифікувала європейську Енергетичну хартію, тому не визнає юрисдикцію Гаазького арбітражного суду і через судові процедури буде доводити нібито незаконність арешту своїх активів за кордоном.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін на зустрічі з главами іноземних інформагентств, передає РИА-Новости.

"Реакції не може не бути. Ми будемо захищати свої інтереси. Що стосується цього розгляду, то наша позиція відома. Вона полягає в тому, що з питань і справ подібного роду Гаазький арбітражний суд має компетенцію тільки відносно тих країн, які підписали і ратифікували Енергетичну хартію європейську. Росія не ратифікувала цю хартію, тому ми не визнаємо юрисдикцію цієї інстанції", - сказав Путін.

Путін підкреслив, що РФ буде у встановленому порядку, через судові процедури захищати свої активи.

"А те, що акціонери ЮКОСу намагаються отримати від Росії додаткові кошти, тут ніякої новизни немає. Ми з подібними проявами стикалися і раніше і з боку цієї компанії, і з боку інших наших партнерів. У тому числі і з боку зарубіжних партнерів, з боку міжнародних компаній. Будемо в рамках цивілізованого юридичного процесу захищати свої інтереси ", - заявив президент РФ.

Раніше повідомлялось, що судові виконавці Франції заморозили рахунки близько 40 банків та арештували 8-9 будівель, що належать РФ, у зв'язку зі справою ЮКОСа.

Крім того, французькі пристави наклали арешт на рахунок представництва міжнародного інформаційного агентства "Россия сегодня" у Франції.

Як відомо, у середу російське майно було заарештоване в Бельгії, в четвер – у Франції. Арешти проводяться за позовом колишніх акціонерів нафтової компанії ЮКОС, які відсудили у Росії понад 50 мільярдів доларів за незаконну націоналізацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...