У Лаврова заявили, що санкції ЄС через анексію Крима - політичний шантаж. Не віддадуть

Субота, 20 червня 2015, 16:31

В МЗС РФ заявили, що "санкційна" тактика Євросоюзу щодо РФ э абсолютно безперспективною: "помилково очікувати, що вона змусить поступитися національними інтересами і принциповою позицією щодо ключових питань".

Так в МЗС РФ прокоментували рішення Ради ЄС про продовження терміну дії обмежувальних заходів щодо Криму і Севастополя

"Дані обмеження є нічим іншим, як спробою ЄС" покарати "жителів півострова, що здійснили в ході" референдуму "вільний вибір на користь возз'єднання з Росією", - заявили в МЗС РФ.

При цьому у відомстві послалися на "положення міжнародного права" і заявили, що "будь-яка дискримінація кримчан і севастопольців за політичним і територіальною ознакою" є "неприпустимою".

"Ми всі пам'ятаємо історичні приклади колективного покарання народів. Важко було уявити, що Європа зіткнеться з цим в XXI столітті. Крим і Севастополь є невід'ємною частиною РФ. Пора це прийняти як даність, яку неможливо змінити методами економічного і політичного шантажу", - наголошується у заяві МЗС РФ.

Як відомо, 19 червня Рада ЄС опублікував прес-реліз, в якому повідомляється про продовження до 23 червня 2016 року дії обмежувальних заходів щодо Криму і Севастополя через анексію півострова Росією.

ЄС продовжив заборону на імпорт продукції, виробленої в Криму чи Севастополі, інвестицій, туристичних послуг.

Заборонений експорт певних товарів та технологій кримським компаніям чи для використання в Криму у сфері транспорту, телекомунікацій та енергетичного сектору, а також пов'язаних з розвідкою, видобутком та виробництвом газових, нафтових та мінеральних ресурсів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News