Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бійці "Торнадо" показали підвали, де нібито катували полонених

Неділя, 21 червня 2015, 10:17

Бійці роти особливого призначення "Торнадо" спростували інформацію про замінування території бази розташування і продемонструвала підвали, в яких, за словами головного прокурора України Анатолія Матіоса, відбувалися тортури полонених.

Про це йдеться у відео  "Радіо Свобода".

Згідно з ним, у підвальних приміщеннях зберігаються продукти.

"Торнадівці" запевняють, що усі звинувачення на їх адресу - помста за розгорнуту ними боротьбу з контрабандою через непідконтрольну територію України.

Як відомо, раніше військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що представники батальйону "Торнадо" знущалися над затриманими особами, облаштувавши катівню у підвалі школи у Лисичанську (Луганська область).

За словами Матіоса, слідство має докази, що "за безпосередньої присутності командира роти (Руслана) Онищенка під погрозами вбивства було згвалтовано одного затриманого".

20 червня речник МВС Артем Шевченко повідомив, що на базі розформованої роти спецпризначення МВС "Торнадо"  у школі у м.Привільне Луганської області проводиться обшук. 

На місці дислокації роти  у Привільному було зачитано і переданий наказ міністерства про розформування підрозділу. "Торнадівці" погодилися на інвентаризацію зброї, проте здати її в ГУ МВС України в Луганській області відмовилися.

В.о. командира роти Микола Цукур заявив, що напише рапорт на звільнення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: