Силовики проводять слідчі дії в готелі, де живе Кернес - ЗМІ

Понеділок, 22 червня 2015, 13:23

У Харкові за місцем фактичного проживання міського голови Геннадія Кернеса у готелі "Національ" на проспекті Леніна проводять слідчі дії.

Це підтвердили УНІАНу джерела у правоохоронних органах.

За інформацією співрозмовників, слідчі дії проводять представники правоохоронних органів із Києва.

Це найімовірніше пов'язано зі справою з обвинуваченням Кернеса у незаконному позбавлені волі та побитті активістів Євромайдану, однак, можливо, слідчі дії проводяться в рамках розслідування кримінальних проваджень відкритих за фактами розкрадань коштів керівниками харківських комунальних підприємств.

Співрозмовник агентства додав, що санкцію на проведення слідчих дій давав один із суддів Києва.

Радник голови МВС Антон Геращенко підтвердив у Твіттері: "У Харкові, у готелі "Національ" МВС проводить обшуки відповідно до Кримінально процесуального кодексу".

Подробиці він пообіцяв оприлюднити пізніше.

А сам міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що в Харкові МВС проводить слідчі дії у справах, пов'язаних зі злочинами на Майдані.

Да, в Харькове МВД проводит следственные действия по уголовным делам связанным с преступлениямина майдане

Posted by Arsen Avakov on Monday, June 22, 2015

До роботи залучені слідчі, бійці спецпідрозділу "Сокіл" та харківські міліціонери.

Станом на 12:36 у готель "Національ" журналістів не пускали, у холі перебували озброєнні люди у камуфльованій формі.

Як повідомляється у Твіттері "Харків", у готель приїхали Михайло Добкін і Дмитро Святаш.

За даними сайту Харкова 057.ua, вранці у понеділок у готель "Національ" приїхали люди у формі – у деяких нашивки МВС, в інших "укроп", у двох нашивки "Чернігів".

"Наша харківська міліція до даної події не має жодного відношення. Харківських міліціонерів там немає", - запевнили видання у прес-службі МВС у Харківській області.

Усі чоловіки – у повній амуніції та з бойовою зброєю. Називатися відмовляються. Говорити з пресою не бажає і їхній командир, який, за словами працівників готелю, перебуває нагорі в Геннадія Кернеса.

Працівники готелю підозрюють, що це може бути обшук генпрокуратури. 

Однак у прес-службі прокуратури Харківської області УНІАНу повідомили, що прокуратура області жодних слідчих дій у готелі "Національ" не проводить.

У прес-центрі Управління СБУ в Харківській області також сказали, що до проведення слідчих дій у готелі "Національ" працівники обласного управління СБУ не мають відношення.

У прес-службі ГУ МВС у Харківській області агентству заявили, що не мають інформації про проведення слідчих дій у готелі "Національ" та відмовились коментувати ситуацію.

Керівник Департаменту зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко на дзвінки не відповідає.

Як відомо, міського голову Харкова Кернеса і двох його охоронців (Віталія Блинникова та Євгена Сміцького) підозрюють у викраденні і побитті учасників євромайданівців у березні 2014 року.

2 березня Кернесу було повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) Кримінального кодексу України.

2 квітня Вищий спеціалізований суд України ухвалив рішення перенести розгляд кримінального провадження стосовно Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування