Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін сприйняв пам'ятку по Криму "в штики"

Вівторок, 23 червня 2015, 15:28

Президент Росії Володимир Путін назвав заяву Товариства із захисту прав споживачів щодо Криму "обслуговуванням інтересів іноземних держав".

Про це він сказав у вівторок на пленарному засіданні Громадської палати РФ, передає "ТАСС".

На його думку, ТЗПС "почало давати рекомендації, як поводитися нашим туристам і як ставитися до вирішення питання власності в Криму". "Ось це що таке - турбота про громадян Росії? Це обслуговування інтересів іноземних держав щодо Росії", - заявив Путін.

Президент РФ зауважив, що поняття "іноземний агент" в законодавстві "вводилося саме для того, щоб інші країни не використовували інструменти подібного роду для втручання у внутрішньополітичні справи РФ".

Як відомо, товариство захисту прав споживачів "Громадський контроль", зареєстроване як іноземний агент, випустило пам'ятку для туристів, які вирушають до Криму, де зокрема нагадувалося, що це окупована територія, на якій не варто купувати нерухомість.

Депутат Держдуми РФ від ЛДПР Михайло Дегтярьов направив запит до Генеральної прокуратури РФ з приводу публікації пам'ятки туристам у Криму.

Генпрокуратура Росії зажадала блокування сайту ТЗПС.

Зі свого боку глава товариства захисту прав споживачів Михайло Аншаков вважає, що Генпрокуратура невірно витлумачила заяву товариства, в якому росіянам не рекомендується відвідувати Крим без дозволу української влади.

"Ми насправді не порушуємо російське законодавство. Якщо Генпрокуратура займає тут іншу позицію, це сумно і печально, оскільки в нашій пам'ятці не дана політична оцінка "приєднання" Криму, а дана правова оцінка з точки зору міжнародного права", - заявив він.

За його словами, в пам'ятці надані поради росіянам, які можуть зіткнутися за межами Російської території з певними проблемами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування