У Києві розгорнуть найбільший кримськотатарський прапор

Вівторок, 23 червня 2015, 16:26

До Дня кримськотатарського прапору 26 червня у Києві заплановано низку заходів, в числі яких – розгортання найбільшого в Україні національного прапору кримських татар.

Про це повідомляють Крим.Реалії з посиланням на прес-службу уповноваженого президента України у справах кримських татар Мустафи Джемілєва.

Програмою передбачено, що у п'ятницю о 19:00 у київському парку імені Шевченка свято відкриють виступом керівництва Меджлісу кримськотатарського народу.

"Учасники зможуть доторкнутися до символу єдності, розгорнувши найбільший в Україні кримськотатарський національний прапор", – сказано в анонсі.

Заплановані також виступи молодих зірок кримськотатарської естради, дитячий конкурс малюнків: Qırım – menim Vatanım, автопробіг єдності: "Birlik Yolu". Завершаться заходи святковим іфтаром (вечірня трапеза під час священного місяця Рамазан).

Раніше повідомлялося, що влада Сімферополя тричі відмовила у проведенні заходів організаторів святкувань і автопробігу до Дня кримськотатарського прапору. У зв'язку з цим кримських татар на півострові закликають відзначити цей день підняттям національного прапора у себе вдома і прикрасивши ним свої машини.

3 червня у Києві стартував флешмоб, мета якого – пронести кримськотатарський прапор через міста України і в знак підтримки та солідарності передати його кримчанам.

В Україні стартувала кампанія "Два прапори – єдина країна", яка стала локальним тематичним продовження кампанії "Крим – це Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування