Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Мінську обговорили допомогу міжнародних організацій у вирішенні конфлікту на Донбасі

Вівторок, 23 червня 2015, 21:21

Контактна група щодо ситуації на Донбасі на зустрічі в Мінську у вівторок обговорювала, серед іншого, активізацію залучення до процесу врегулювання міжнародних організацій.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок ввечері джерело, близьке до консультацій.

"Мова йде про можливості Міжнародного Червоного Хреста щодо звільнення незаконно утримуваних осіб, а також щодо забезпечення доставки російської гуманітарної допомоги через україно-російський кордон, а також української та міжнародної допомоги", - сказав співрозмовник агентства.

Він також уточнив, що мова може йти "не тільки про доставку, а й контроль за розподілом такої допомоги".

Українська сторона також наголосила на необхідності залучення БДІПЛ ОБСЄ в процесі підготовки місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей.

"Україна презентувала ухвалений у першому читанні законопроект про вибори до органів місцевого самоврядування, і була відкрита для дискусій з цього питання", - зазначив співрозмовник агентства.

Водночас, сказав він, "пропозиції української сторони щодо відновлення інфраструктури та відновлення роботи промпідприємств регіону не знайшли підтримки у представників окремих районів Донецької та Луганської областей".

Під час консультацій, зазначив також співрозмовник агентства, українська сторона знову нагадала про необхідність звільнення незаконно утримуваних осіб за принципом "всіх-на-всіх", відводу озброєнь з боку сепаратистів, а також забезпечення моніторингу ОБСЄ за україно-російським кордоном.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування