Протест відновився в другому за величиною місті Вірменії Гюмрі

Середа, 24 червня 2015, 07:42

У Гюмрі мітингувальники складають план подальших дій і заявляють, що розгін акції в Єревані має зворотний ефект.

Про це повідомляє liga.net

Акція протесту проти підвищення тарифів проходить в Гюмрі на півночі Вірменії. Як передають місцеві ЗМІ, на Театральній площі міста напередодні ввечері зібралися кілька сотень людей на підтримку проходить в Єревані широкомасштабної маніфестації. Присутні обговорюють ситуацію в столиці і складають план подальших дій. За словами демонстрантів, розгін акції в Єревані має зворотний ефект.

Як відомо, в місті Гюмрі дислокована сто другий російська військова база.

Тим часом демонстрація на проспекті Баграмяна в центрі Єревану триває. Тут продовжують мітингувати кілька тисяч чоловік. Поліція заблокувала проспект, де розташовується резиденція президента Вірменії.

Доступ до неї перекритий декількома кордонами сил поліції. Поліцейські одягнені в шоломи, озброєні кийками та щитами. На місце стягнуті водомети.

Як повідомлялося, з 19 червня в Єревані на площі Свободи проходить цілодобова акція протесту проти підвищення цін на електроенергію.

23 червня в 4.30 ранку силовики почали атаку на протестувальників. Спочатку поліція застосувала водомети, а потім на штурм пішли правоохоронці в обмундируванні. Після силового розгону акції протесту - багато постраждалих, медики надають першу медичну допомогу. Рахунок затриманих йде на десятки.

Того ж дня, увечері протестуючі прийняли рішення піти з площі Свободи на проспект Баграмяна неподалік від президентської резиденції для продовження сидячого страйку.

Пізніше стало відомо, що мітингувальники відмовилися від зустрічі з президентом, запропонувавши главі держави в прямому ефірі оголосити недійсним рішення Комісії з регулювання суспільних послуг про підвищення тарифів на електроенергію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування