"Батьківщина" пропонує замінити Шевченка на Продана

Вівторок, 30 червня 2015, 13:47

Парламентська фракція "Батьківщина" готова підтримати відставку міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка і пропонує на цю посаду колишнього міністра енергетики Юрія Продана.

Про це заявив заступник голови фракції Сергій Соболєв журналістам в кулуарах парламенту у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми будемо голосувати за відставку Шевченка, бо ми є членами коаліції", - сказав він.

За словами Соболєва, "Батьківщина" підтримує позицію фракції "Блок Петра Порошенка" про необхідність невідкладно розглянути призначення нового глави Мінекології.

"Я вважаю, що є достатньо фахівців у цій сфері, є люди, які були свого часу незаслужено виведені з уряду. Це той же Продан. Я вважаю, що це дало б можливість на сьогоднішній день поновити роботу не тільки Міністерства екології, а й в цілому уряду ", - заявив політик.

Разом з тим, він додав, що право вибору кандидатури, яка буде внесена в парламент, залишається за прем'єр-міністром, який вносить відповідне подання.

Як повідомлялося, фракція "Блоку Петра Порошенка" готова підтримати звільнення міністра екології Ігоря Шевченка, але наполягає на тому, щоб відразу призначили нового міністра.

Кабінет міністрів вніс вранці 30 червня проект постанови про звільнення Ігоря Шевченка з посади міністра екології.

Скандал довкола Шевченка спалахнув після того, як народний депутат Олег Ляшко заявив, що має підтвердження того, що Шевченко літав із Ніцци в Київ літаком газового олігарха Олександра Онищенка.  

У свою чергу Шевченко заявляє, що його хочуть відправити у відставку через боротьбу із корупцією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування