Адвокат Савченко: слідство різко прискорилося після затримання ГРУшників в Україні

Четвер, 4 червня 2015, 16:27

Один з адвокатів Надії Савченко Ілля Новіков підтверджує, що слідство у справі українки різко прискорилося після затримання російських ГРУшників Александрова і Єрофєєва.

Про це він сказав в інтерв'ю "Новой газете".

"Треба сказати, що слідство останнім часом підганяє саме себе. Наприклад, коли ми говорили слідчим, що не можемо приїхати, ми зайняті, у нас інші справи, слідчий до нас сам приїжджав і привозив на підпис папірці, бо йому треба було обов'язково в цей же день відзвітувати ".

"Вони різко прискорилися. Це сталося ще до того, як потрапили в полон сержант Александров і капітан Єрофєєв", - додає захисник.

Про причини такого поспіху адвокат висловився наступним чином:

"Дали команду. Мабуть, уже прийнято рішення якомога швидше провести суд і після суду домовлятися на рівні дипломатії".

На запитання, чи збирається Росія, на думку адвоката, віддати Савченко, Новиков відповів:

"За моєю сьогоднішньою оцінкою, скоріше йде до цього, тому що ніяких бонусів від того, що її тримають тут, Кремль не отримує. А все, що потрібно в сенсі громадської думки, вони досягнуть тим, що її засудять. А після того, як її засудять, ніякої користі вона приносити не буде, а незручності приносити буде, тому що тиск з боку європейців за її звільнення буде тільки наростати".

За словами Новікова, захист не цікавить, який термін суд може призначити Савченко, оскільки весь процес є сфальсифікованим:

"Абсолютно спокійно може бути 13-16 років. Я б хотів підкреслити, що це той рідкісний випадок, коли ми не збираємося в принципі працювати в площині покарання, і нам абсолютно не цікаво, яка там буде цифра. Я підозрюю, що ми навіть від теми обговорення всіляких пом'якшуючих та обтяжуючих обставин просто відійдемо, нам це нецікаво. Не рішення суду і не та цифра, яка буде у вироку, впливають на те, в які строки Савченко буде вдома".

"Тому хочете намалювати 20, заради бога, малюйте 20, нам же простіше буде показати вашу ангажованість", - додав адвокат

Новіков також виключив можливість суду присяжних:

"Ні, суду присяжних не буде. Справа в тому, що в Росії жінки, яких звинувачують у вбивстві, не мають права на суд присяжних. Чоловіки мають...".

"Суду присяжних не буде. Суду взагалі не буде. Вирок буде затверджений ще до початку процесу, ми це чудово розуміємо. І наше завдання в суді ми бачимо: 1) показати всім, як йшло слідство, ось просто вивернути всю цю білизну навиворіт, лайном назовні, і 2) набрати ще додаткові очки підтримки для Надії за межами Росії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування