Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Полторак звільнив начальника Центру забезпечення армії, анонсував "чистки"

Субота, 6 червня 2015, 14:27

Начальник Центру забезпечення діяльності структурних підрозділів Міноборони та Генштабу звільнений за недостатнє постачання ЗСУ матеріально-технічними ресурсами, низку керівників департаментів буде притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак під час засідання колегії Міноборони 6 червня.

"Керівництво Міноборони усвідомлює всі виклики, пов'язані з недобросовісним постачанням армії матеріально-технічними ресурсами. За кожним фактом порушень я вже прийняв рішення", - заявив Полторак.

Міністр наголосив, що крім звільнення начальника Центру забезпечення притягнуто до дисциплінарної відповідальності 9 керівників департаментів Міноборони та 5 керівників департаментів Генштабу.

"Попереджаю кожного із вас: час на усунення недоліків - кінець червня. Наприкінці червня у вас є два варіанти: перший - за якісну роботу і виконання усіх моїх доручень я знімаю з вас стягнення. Друге рішення - я звільняю вас з посади. Іншого шляху у нас немає", - заявив він.

Серед основних проблем він відзначив несвоєчасну виплату нагород за знищену техніку противника, несвоєчасне оформлення документів, проблеми в речовому і продовольчому забезпеченні армії.

У свою чергу начальник департаменту фінансового департаменту Міноборони Іван Марко розповів, що на сьогодні існують проблеми у грошовому забезпеченні військовослужбовців – учасників АТО.

"Це зумовлено переважно частою ротацією, несвоєчасним введенням у дію наказів, є також проблеми з доставкою зарплатних карток на передову", - сказав Марко.

Перервавши його виступ, Полторак заявив: "Ваше завдання - контролювати ситуацію з фінансуванням. Якщо будуть такі випадки у наступному місяці - я прийму відповідне рішення за вас".

"Про проблеми фінансування армії я маю дізнаватися не від волонтерів або зі ЗМІ, а насамперед від вас... Відповідальність також лежить на кожному командирі", - наголосив міністр.

При цьому він додав: "Якщо комусь із вас так тяжко працювати, то вихід є - в зоні АТО".

"Інтерфакс-Україна", Укрінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування