Чуркін вважає, що ідея трибуналу щодо MH17 "виходить за рамки розумного"

П'ятниця, 10 липня 2015, 12:13

Представник Росії в Радбезі ООН Віталій Чуркін вважає, що пропозиція Нідерландів та Малайзії про створення трибуналу щодо аварії малайзійського лайнера "далеко виходить за межі розумного".

Про це він заявив у четвер журналістам, повідомляє ТАСС.

На його думку, ці пропозиції "безперспективні".

"Я особисто не бачу жодної перспективи у цих документів. Їх треба відкласти в сторону, дочекатися результатів розслідування і потім вже подумати, як ефективніше організувати судовий розгляд", – вважає він.

У Чуркіна також склалося "враження, що мова йде про спробу організувати грандіозне політичне шоу, від чого завдання визначити винних в інциденті тільки постраждає".

Він додав, що подібні інциденти з літаками траплялися і раніше, але жодні міжнародні трибунали після цього не створювалися.

"Коли об'єктом терористичної атаки став американський літак, що впав на території Шотландії (так звана справа Локербі 1988 року), питання про створення міжнародного трибуналу ніким не порушувалося, хоча РБ ООН прийняла у свій час кілька резолюцій з цієї теми", – сказав Чуркін.

Він також вважає, що враховувати досвід трибуналів щодо війни в Югославії і геноциду в Руанді не можна і це "скоріше відлякує". На його думку, Раді безпеки ООН в цьому питанні "нічого робити".

Як відомо, малайзійський літак був збитий над Донецькою областю 17 липня 2014 року. На думку багатьох експертів, судно збили з російської установкою "Бук", яка управлялася екіпажем російських військових.

Раніше Нідерланди і Малайзія запропонували створити міжнародний трибунал у цій справі. Україна підтримала цю ідею. Єдиною країною, яка виступає категорично проти створення трибуналу, є Росія, хоча вона і звинувачує в катастрофі українських військових.

Також Росія має претензії до проекту остаточного звіту Нідерландів про катастрофу і вимагає внести в нього зміни.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News