Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ перекрила канал незаконного постачання бурштину в Китай

Субота, 11 липня 2015, 05:30

СБУ спільно з прикордонниками перекрила канал незаконного вивезення бурштину в Китай, що контролювався працівниками Одеської митниці.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Одним з організаторів угоди був співробітник управління аналізу ризиків та протидії митним порушенням Одеської митниці. Використовуючи службове становище, він організував незаконне вивезення великої кількості бурштину з території України через пункт пропуску "Аеропорт "Одеса".

Реклама:

Янтар вивозився партіями по 100-200 кілограмів кілька разів на тиждень, переважно громадянами Китаю. "Митник" забезпечував їм безперешкодне проходження митного та прикордонного контролю за винагороду в розмірі 130 доларів за кілограм.

У ході спецоперації співробітники СБ України затримали громадянина Китаю, який за сприяння митника намагався незаконно вивезти з України 80 кілограмів бурштину.

Слідчі дії тривають.

ВІДЕО ДНЯ

Нагадаємо, президент Петро Порошенко вимагає затримання організаторів незаконного видобутку бурштину до кінця наступного тижня.

Як відомо, розслідується справа про зловживання посадовцями ДП щодо  вивезення бурштину за кордон під виглядом георозвідки, а також про незаконне збагачення чиновників ДП Бурштин України та доведення підприємства до банкрутства.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: