Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко: Під Мукачевим двоє бійців ПС склали зброю. У ПС спростували

Неділя, 12 липня 2015, 21:48

Двоє із заблокованих під Мукачевим бійців "Правого сектору" добровільно здалися і склали зброю.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив нардеп, радник глави МВС Антон Геращенко.

"Вони співпрацюють з силами антитерористичного центру і допомагають провести переговори з іншими 12  хлопцями, які залишаються заблокованими силами АТЦ з метою закликати їх добровільно скласти зброю і дати можливість провести відкрите й справедливе розслідування вчорашньої трагедії у Мукачевому", - заявив він.

Також Геращенко зазначив, що вважає "розумним і правильним рішенням" пропозицію створити тимчасову слідчу комісію Верховної Ради для публічного розслідування ситуації, що склалася у Мукачевому. 

У свою чергу у "Правому секторі" заявили: "Радник голови МВС Антон Геращенко заявив, що двоє правосеткорівців, з числа заблокованих у горах, здалися".

"Насправді, двох наших соратників з кульовими пораненнями переправили до лікарні з метою врятувати їхнє життя. На чому ґрунтується дана теза Геращенка - лишається незрозумілим", - йдеться у повідомленні ПС.

 11 липня при в’їзді до Мукачевого було заблоковано дорогу до міста; люди, озброєні автоматичною стрілецькою зброєю, відкрили вогонь в районі Червоної гірки. Повідомлялося про 9 поранених та кількох загиблих. Згодом стало відомо про 11 постраждалих.

За фактом інциденту у Мукачевому прокуратура Закарпатської області відкрила кримінальні провадження за попередньою правовою кваліфікацією "терористичний акт" (ч.3 ст. 258 КК України) та "створення злочинної організації" (ст. 255 КК України).

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що у Мукачевому триває спецоперація із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт.  

Заблоковані на околицях Мукачевого бійці ПС заявили, що готові здатися тільки у випадку прямого наказу Дмитра Яроша, а також за умови, що їх відправлять одразу в Київ у СБУ. 

12 липня на брифінгу речник ПС Артем Скоропадський заявив, що бійці ПС, які ховаються в горах у н.п. Лавки в околицях Мукачева, здаватися не планують і не отримували такого наказу від лідера ПС Дмитра Яроша

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...