Порошенко знову взявся мирити Шокіна і Сакварелідзе

Вівторок, 14 липня 2015, 19:18

Президент Петро Порошенко зустрівся з генпрокурором Віктором Шокіним та його заступником Давидом Сакварелідзе.

Відповідне повідомлення, а також фото і відео опубліковані на сайті президента.

"Президент наголосив, що його позиція, як глави держави, повністю співпадає із позицією генерального прокурора Віктора Шокіна та першого заступника генерального прокурора Давида Сакварелідзе щодо нульової толерантності до корупції", – сказано у повідомленні.

Порошенко також запевнив, що резонансна справа проти двох високопоставлених прокурорів, яких затримали на великому хабарі "буде доведена до кінця".

"Це – принципова позиція генерального прокурора, його заступника, всієї нашої команди", – запевнив президент.

У свою чергу Шокін і Сакварелідзе запевнили, що разом боротимуться з корупцією, у тому числі – і в Генпрокуратурі.

На своїй сторінці у Facebook Сакварелідзе написав, що Шокін пообіцяв довести справу затриманих високопоставлених прокурорів до кінця і припинити переслідування слідчих ГПУ і СБУ, які їх затримали.

"На зустрічі з президентом генеральний прокурор прямо заявив, що зробить все можливе, щоб затримані нами корупціонери були покарані. Відповідно, порушене вчора кримінальне провадження щодо працівників прокуратури, СБУ та апеляційного суду було закрито!" – написав він.

Сегодня Украина одержала еще одну победу – Президент Украины подписал принятые полторы недели назад изменения к Закону «...

Posted by Davit Sakvarelidze on Tuesday, July 14, 2015

Під час цієї зустрічі президент підписав зміни до закону про прокуратуру і всі троє висловили впевненість, що це допоможе зробити прокуратуру ефективнішою.

Заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць були затримані 5 липня в результаті спецоперації ГПУ і СБУ. В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності і зброя.

У вівторок стало відомо, що генпрокурор Віктор Шокін і його перший заступник Володимир Гузир здійснюють тиск на слідство та суди для зняття обвинувачень з затриманих чиновників і для переслідування слідчих та прокурорів, які проводили спецоперацію.

У коментарі "УП" Шокін, і його інший заступник Юрій Столярчук запевнили, що не тиснуть на слідчих і жодних кримінальних справ щодо них немає.

Однак ще один заступник Шокіна – Віталій Касько, який також брав участь у спецоперації проти корумпованих прокурорів, підтвердив факт тиску на слідчих і їхнє кримінальне переслідування з боку керівництва ГПУ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування