Шокін заявляє, що жодних справ на прокурорів немає

Вівторок, 14 липня 2015, 17:51

Генпрокурор Віктор Шокін спростовує заяви про те, що нібито тисне на команду своїх заступників Сакварелідзе-Каська.

Про це Шокін заявив у коментарі "Українській правді".

"Інформація, поширена окремими ЗМІ щодо начебто моєї поїздки до суду з метою отримання дозволу на обшук - повна і абсолютна нісенітниця. Не планував і не відвідував будь якого суду", - зазначив Шокін, коментуючи заяву депутата Мустафи Найєма про те, що генпрокурор в Апеляційному суді особисто вимагав визнати незаконними обшуки у затриманих прокурорів.

Він також заявив, що проваджень проти слідчих і прокурорів, що розслідують справи затриманих Шапакіна і Корнійця, немає.

"Ніяких кримінальних проваджень проти слідчих і прокурорів, які займаються справами Шапакіна і Корнійця не існує. Як не було і не планувалось ніякого обшуку в кабінетах цих працівників", - наголосив Генпрокурор.

Водночас заступник генпрокурора Юрій Столярчук, відповідаючи "Українській правді" на питання, чи вимагає він в суді дозволу на доступ до трафіку телефонних номерів слідчих Давида Сакварелідзе і чи є паралельне розслідування з перевірки слідчої групи Сакварелідзе-Каська, відповів:

"Інформація не просто не відповідає дійсності, а є маячнею і брехнею від самого початку до кінця".

Як відомо, раніше депутат від БПП Сергій Лещенко повідомив на своїй сторінці в Facebook, що проти слідчих і прокурорів, підпорядкованих Сакварелідзе і Касько, відкрито кримінальне розслідування за звинуваченням у внесення недостовірних фактів у матеріали кримінального провадження.

"У ньому фігурують слідчі, прокурори, співробітники СБУ та судді Апеляційного суду Києва. Все це команда Сакварелідзе-Каська вважає це спробою розвалити справу проти людей Гузиря", – повідомив він. 

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News