Заступник генпрокурора підтвердив цькування слідчих у справі прокурорів

Вівторок, 14 липня 2015, 18:28

Заступник генпрокурора Віталій Касько підтвердив, що на слідчих Генпрокуратури та СБУ ведеться тиск через їх розслідування проти високопоставлених прокурорів.

Про це він заявив в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

За словами Каська, щодо цих слідчих дійсно було порушено кримінальну справу за обшук і затримання заступника керівника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і заступник прокурора Київської області Олександра Корнійця.

"Тиснуть, починаючи зі службових перевірок і закінчуючи кримінальними провадженнями. Спочатку була одна справа, її під тиском громадськості закрили, тепер вчора відкрили нову, – щодо наших слідчих прокурорів і щодо співробітників СБУ. І працюють по повній програмі", – сказав він.

В цілому мова йде про трьох його слідчих, а також про сім слідчих його колеги Давида Сакварелідзе.

Касько вважає, що таким чином намагаються помститися слідчим, а також знищити докази у справі і показати, що вести розслідування проти високопоставлених людей не можна.

"Тобто люди працюють замість адвокатів підозрюваних, роблять все, щоб дискредитувати нашу роботу", – сказав він.

Також Касько підтвердив інформацію про те, що відразу після обшуків і затримання чиновників 5 липня заступник генпрокурора Володимир Гузир доручив порушити кримінальну справу стосовно Сакварелідзе, але потім справу було закрито.

Ініціатором нинішньої справи були, за його словами, Гузир і заступник генпрокурора Юрій Столярчук.

Касько також підтвердив, що Шапакін і Корнієць не були звільнені зі своїх посад, а лише відсторонені на час розслідування.

При цьому він запевнив, що команда його і Сакварелідзе продовжує роботу над цією справою.

Як відомо, у коментарі "УП" і Шокін, і Столярчук запевнили, що не тиснуть на слідчих і жодних кримінальних справ щодо них немає.

Шапакін Корнієць були затримані 5 липня в результаті спецоперації ГПУ і СБУ. В результаті обшуку у них вдома і на роботі були вилучені гроші на загальну суму близько 500 тисяч доларів, а також коштовності і зброя.

Суд заарештував обох, а також третього підозрюваного – приватну особу Валерія Гібаленка – на два місяці з можливістю вийти під заставу в 3,2 млн гривень.

9 липня Шапакін вийшов під заставу.

У вівторок стало відомо, що генпрокурор Віктор Шокін і його перший заступник Володимир Гузир здійснюють тиск на слідство та суди для зняття обвинувачень з затриманих чиновників і для переслідування слідчих та прокурорів, які проводили спецоперацію.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...