Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

МЗС обурене тим, що Савченко судитимуть в російському Донецьку

Вівторок, 14 липня 2015, 22:27

Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест у зв’язку із рішенням Генпрокуратури Росії направити справу Надії Савченко для розгляду по суті в Донецький міський суд Ростовської області.

Про це йдеться у заяві відомства, оприлюдненій у вівторок ввечері.

"Очевидно, що усі без винятку сфабриковані звинувачення щодо неї будуть спростовані захистом у ході судового засідання. Однак Росія за всяку ціну прагне приховати політичну розправу над народним депутатом України, членом делегації України в ПАРЄ від уваги міжнародної громадськості та правозахисних організацій", - вважають в МЗС.

У відомстві переконані, що цим рішенням Росія вкотре продемонструвала свою віддаленість від загальновизнаних принципів демократії, законності, верховенства права та відкритості.

"Ми також глибоко обурені фактом затвердження Генпрокуратурою РФ додаткових абсурдних звинувачень, висунутих нещодавно Слідчим комітетом РФ про начебто вбивство українкою громадян РФ Корнелюка та Волошина (раніше Савченко звинувачували лише у пособництві у вбивстві цих осіб)", - заявили в МЗС.

"При цьому російська сторона наполегливо зазначає, що ці особи "були кореспондентами ВГТРК", але у обвинувальному висновку згадка про їхню загибель під час виконання службових повноважень (зокрема, журналістських) відсутня", - додали в міністерстві.

МЗС України вимагає від російської сторони "негайно звільнити Надію Савченко та забезпечити повне виконання своїх зобов’язань за міжнародним правом та Мінськими домовленостями".

Як відомо, Савченко загрожує до 25 років тюремного ув'язнення.

Її звинувачують у причетності до вбивства двох російських журналістів 17 червня 2014 року і в незаконному перетині кордону з Росією.

Вона була викрадена луганськими бойовиками і вивезена в Росію, де вже більше року утримується у в'язницях. Раніше бойовики самі зізналися, що взяли Савченко в полон в Україні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування