Савченко в Росії загрожує до 25 років в'язниці

Понеділок, 13 липня 2015, 16:15

Українська льотчиця і депутат Ради Надія Савченко може бути засуджена в Росії до тюремного ув'язнення на термін до 25 років.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на офіційного представника Слідчого комітету Росії Володимира Маркіна.

"З урахуванням зібраних доказів слідчі перекваліфікували дії обвинуваченої, і тепер вона понесе відповідальність не як посібник, а як співвиконавець вбивства двох і більше осіб загальнонебезпечним способом, за мотивами ненависті до соціальної групи, скоєному групою осіб за попередньою змовою", – сказав він.

Крім того, за його словами, Савченко інкримінується замах на вбивство цивільних осіб, які могли постраждати в результаті "скоригованого нею артилерійського обстрілу".

"Санкція цієї статті передбачає покарання аж до довічного позбавлення волі, однак відповідно до КК РФ жінкам довічне ув'язнення не призначається. Таким чином, максимальний термін позбавлення волі, який загрожує Савченко, складає 25 років", – сказав Маркін.

Як відомо, в Росії Савченко звинувачують у причетності до вбивства двох російських журналістів 17 червня 2014 року і в незаконному перетині кордону з Росією.

Савченко була викрадена луганськими бойовиками і вивезена в Росію, де вже більше року утримується у в'язницях. Раніше бойовики самі зізналися, що взяли Савченко в полон в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News