Голландці все ще розглядають ураження "Боїнга" штурмовиком – росЗМІ

П'ятниця, 17 липня 2015, 16:52

Міжнародна група з розслідування аварії малайзійського лайнера над Донбасом все ще розглядає дві версії загибелі літака – від ракети земля-повітря і від ракети повітря-повітря.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс" з посиланням на заяву представника Генпрокуратури Нідерландів Віма де Бруіна.

"У рамках нашого розслідування ми, як і раніше, опрацьовуємо дві версії: є версія, що літак був збитий ракетою класу "земля-повітря", є версія, що він був збитий ракетою класу "повітря-повітря", – заявив він.

При цьому де Бруін додав, що "слідчі досі точно не встановили осіб, відповідальних за катастрофу літака, ця робота триває".

За словами представника Генпрокуратури, проміжні підсумки міжнародного кримінального розслідування причин катастрофи лайнера можуть бути опубліковані вже до кінця цього року, але остаточні результати слідства очікуються тільки в наступному році.

Як відомо, у середу CNN повідомила, що попередній звіт нідерландських експертів, які протягом року розслідували катастрофу, звинувачує у її здійсненні бойовиків. У документі йдеться, що літак був збитий російською ракетою з території, контрольованої сепаратистами.

Раніше Нідерланди і Малайзія запропонували створити міжнародний трибунал у цій справі. Україна підтримала цю ідею. Єдиною країною, яка виступає категорично проти створення трибуналу, є Росія, хоча вона і звинувачує в катастрофі українських військових.

Також Росія має претензії до проекту остаточного звіту Нідерландівпро катастрофу і вимагає внести в нього зміни.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування