Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна готує ще один позов проти РФ

П'ятниця, 17 липня 2015, 23:59

Міністерство юстиції має намір підготувати і подати до Європейського суду з прав людини ще один позов проти Росії у зв'язку з окупацією території України у вересні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мін'юсту.

"У вересні українська сторона підготує і подасть проти Росії ще один позов до Європейського суду з прав людини", - сказано в ньому.

Згідно з повідомленням, українська сторона веде переговори з Росією щодо тлумачення і застосування частини конвенцій Організації Об'єднаних Націй, де Росія визнає юрисдикцію відповідного арбітражу.

Крім того, наголошується, що після окупації частини території України вдалося створити правову основу, яка забезпечує вирішення проблемних питань у сфері реєстрації прав.

"Ми не визнали жодного документа, виданого установою або органом, який є де-факто органами управління в АР Крим і не є органом влади України, і збираємося дотримуватися такого підходу в майбутньому", - йдеться в повідомленні.

Водночас всі фізичні та юридичні особи зберігають право власності та інші права на нерухоме майно та землю, які розташовані на тимчасово окупованих територіях.

Як відомо, Європейський суд з прав людини розглядає 500 позовів резидентів України про порушення їхніх прав через військову агресію Росії.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: