У разі ескалації на Донбасі ціна агресії для Росії зросте - Нуланд

Субота, 18 липня 2015, 02:44

При ескалації ситуації на Донбасі США готові посилити тиск на Російську Федерацію і так звані "ДНР" та "ЛНР".

Про це заявила помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд в інтерв'ю програмі "Шустер Live".

"Ми чітко дали зрозуміти, що санкції залишаться в силі, поки Мінські домовленості не будуть повністю виконані. Але ми також дали зрозуміти, що в разі ескалації насильства ми готові посилити тиск на Росію", - скзала вона.

Нуланд нагадала, що США надають Україні військову допомогу.

"До цього моменту США надали близько $ 150 млн у рамках надання військової допомоги та підготовки військовослужбовців. Ми сподіваємося, що чиниться нами тиск і нарощуваний потенціал змусять Росію і керовані нею сили у Донецьку та Луганську виконати взяті ними зобов'язання. В іншому випадку ціна для них зросте ", - заявила вона.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи буде ця ціна виражатися як в економічному, так і у військовому плані, помічник держсекретаря США сказала: "Ми не виключаємо ніяких можливостей, звичайно".

Раніше Нуланд зазначила, що в Мінських угодах, підписаних Україною, було зафіксовано документальне закріплення особливостей місцевого самоврядування на Донбасі і Україна свої обов'язки виконує.

"Тепер уже Києву можна говорити: ми виконали наші зобов'язання, тепер відповідь за вами", - заявила Нуланд.

Також в ході робочого візиту в Україну Нуланд підтвердила, що США підтримують підходи України до подальшого врегулювання ситуації на Донбасі і продовжать надавати необхідну допомогу.

Раніше повідомлялось, що на території України і вздовж кордону кількість російських військових перевищила 50 тис. осіб, їх кількість зросла і вздовж кордонів з державами - членами ЄС і НАТО.

16 липня президент Петро Порошенко заявив, що згідно з інформацією військової розвідки на територію України можливе вторгнення сил агресора.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування