Бойовики погрожують знищити Авдіївку - штаб

Неділя, 19 липня 2015, 15:28

Бойовики заявили, що "зітруть Авдіївку з землі разом з коксохімзаводом". 

Про це повідомив представник української сторони в СЦКК Андрій Таран на брифінгу 19 липня.

За його словами, Спільний центр з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін  звернувся до ОБСЄ з проханням вжити всіх заходів для зупинки подальшої ескалації конфлікту.

Таке рішення було ухвалено у зв'язку з обстрілом Донецька та його околиць в ніч на 19 липня.

"Вчора (18 липня) пролунала заява з метою зупинити подальшу ескалацію конфлікту і планомірне знищення як населеного пункту Авдіївка, так і коксохімзаводу. Після цієї провокації мені генерал Романчук, колега в СЦКК з російського боку, сказав: "Доводжу дослівно те, що було сказано з Донецька - якщо по Донецьку буде випущений ще один снаряд, ми зітремо з землі Авдіївку разом з її коксохімзаводом", - повідомив Таран.

"Тому я був змушений звернутися до ОБСЄ з проханням негайно вжити всіх заходів для зупинки подальшої ескалації конфлікту", - додав Таран.

Як відомо, раніше Таран заявив, що Донецьк був обстріляний самими бойовиками із самохідних установок, які згодом було розвернуто у бік Авдіївки та обстріляно АКХЗ.

За його словами, це було зроблено для того, щоб спровокувати у відповідь вогонь українських військових, а надалі звинуватити ЗСУ в обстрілі Донецька.

Таран зазначив, що українська сторона в СЦКК неодноразово просила російських генералів сприяти відведенню техніки бойовиків з житлових районів, однак бойовики продовжують чинити провокаційні обстріли з житлових районів окупованих міст, що призводить до відповідного вогню українських військових по житлових районах.

Разом з тим Таран та заступник керівника АТО на території Донецької та Луганської областей Сергій Галушко надали запис радіоперехоплення бойовиків "ДНР", в якому йдеться про обстріли Донецька 18 липня. Згідно з записом, обстріли велися з території Критого ринку в самому Донецьку, а не з українського боку, як заявляють бойовики.

"Новости Донбасса"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування