РосЗМІ кажуть, що ОБСЄ підтвердила відведення зброї калібром менше 100 мм

Неділя, 19 липня 2015, 17:10

РосЗМІ повідомили, що співробітники місії ОБСЄ зафіксували відведення перших одиниць техніки "ДНР": начебто бойовики відправили на місце дислокації танковий взвод.

Про це повідомляє агенція РИА Новости. 

Згідно з повідомленням, перші одиниці відведеної техніки "ДНР" прибули на місце дислокації. Співробітники ОБСЄ займаються описом номерів і розпізнавальних знаків бойових машин. За даними агенції, ополченці відвели від лінії зіткнення танковий взвод. 

Як відомо, раніше ватажки "ЛНР" та "ДНР" заявили, що 18 липня ухвалили рішення про відведення озброєння калібром менше 100 мм і бронетехніки на 3 кілометри від лінії зіткнення.

При цьому бойовики заявили, що зброю не буде відведено з "проблемних ділянок" - на північ від Донецька та Дебальцевого, та в районі н.п. Щастя.

Разом з тим у Генштабі не підтвердили і не спростували інформацію про відведення техніки бойовиками. З українського боку СЦКК також не повідомляється про зафіксоване відведення техніки, так само як і в СММ ОБСЄ.  

При цьому дані штабу АТО свідчать про те, що бойовики ведуть постійні обстріли в районі Донецька, які посилилися за минулу добу, погрожують знищити Авдіївку. Внаслідок обстрілів на Донеччині вже відомо про 4 загиблих мирних мешканців, та 4 поранених, у т.ч. - дитина. Внаслідок мінометного обстрілу Мар'їнки поранення отримали троє цивільних, обстріли тривають.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування