Штаб: Бойовики брешуть про відведення зброї, обстрілюють з танків

Понеділок, 20 липня 2015, 00:26

Протягом 19 липня ситуація на сході України залишалася стабільно неспокійною. 

Про це йдеться  у  повідомленні прес-центру АТО станом на вечір 19 липня. 

Протягом дня позиції сил АТО зазнали обстрілів із забороненої зброї поблизу н.п. Опитне, Авдіївка, Кірово, Березове, Яснобродівка, Курдюмовка, Первомайське, Новотроїцьке, Піски, Станиця Луганська, Красногорівка, Лозове, Миколаївка.

Найчастіше обстрілювали (понад 20 разів) позиції українських військових поблизу Мар’їнки. Захисники України відповідали зі стрілецької зброї.

"Російськими брехливими засобами масової інформації поширена "сенсація", що нібито бандформування псевдореспублік відводять озброєння, навіть "калібру менше 100 мм", від лінії розмежування. Але така інформація супроводжувалася черговими обстрілами позицій сил АТО із заборонених Мінськими домовленостями калібрів артилерії й танків, особливо з мінометів калібру 82-мм", - йдеться  у повідомленні.

Також підкреслюється, що усе озброєння, зазначене у Мінських домовленостях, давно відведене силами АТО на визначені відстані. 

"Щодня на окупованих територіях Донецької та Луганської областей зростає невдоволення відвертим бандитизмом та вбивствами. Цивільні мирні громадяни знають, що саме проросійські бандформування причетні до обстрілів жилих кварталів населених пунктів та міст Донбасу", - зазначили у штабі. 

Також, за даними батальйону "Київ-1" у Facebook,  ситуація у зоні АТО, зокрема у Мар'їнці, залишається вкрай напруженою.

"Обстріли не припиняються. Активно працюють снайпера. Є руйнування і поранені", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, 18 липня Донецьк був обстріляний бойовиками з самохідних установок, які пізніше були розгорнуті в бік Авдіївки та  обстріляно АКХЗ. Також бойовики заявили, що "зітруть Авдіївку з землі разом з коксохімзаводом".

Внаслідок обстрілів бойовиками Донецької області постраждали 8 мирних мешканців, серед них - 4 загиблих, 4 поранених, зокрема - дівчинка 2006 року народження. У Мар'їнці під час мінометного обстрілу поранено трьох мирних мешканців.

Керівник Спільного центру з контролю і координації Андрій Таран заявив, що Збройні сили України будуть змушені повернути відведену техніку і застосувати для того, щоб вогнем придушити спроби знищувати як мирних жителів, так і ЗСУ. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування