Охендовського на нагороду Порошенка подавав Магера ще рік тому

Понеділок, 20 липня 2015, 11:13

Голова ЦВК Михайло Охендовський був нагороджений в червні цього року з ініціативи секретаріату ЦВК за поданням заступника голови ЦВК Андрія Магери, яке було зроблено ще рік тому.

Про це повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера "Українській правді", коментуючи подання від його імені про нагородження, копію якого має УП.

"Це було подання від 10 червня 2014 року за результатами виборів президента України як відзначення заслуг і Голови ЦВК і всієї ЦВК в умовах фактичних воєнних дій на Сході України", - повідомив Українській правді Магера і нагадав, що тоді вдалося отримати результат на 8 округах Донецької області і 2 округах Луганської

"Чому подання лежало в Адміністрації президента більше року і указ з'явився лише зараз (27 червня 2015 року – ред.), під час виборів у 205 окрузі, я не знаю", - зазначив Магера.

"Так само не знаю, чи був попередній висновок Комісії із державних нагород і геральдики при Президентові України", - додав він.

 

Магера повідомив, що це була ініціатива секретаріату ЦВК. "Я її підтримав, бо об'єктивно Охендовський багато зробив для того, аби вибори Президента відбулись так, як відбулись", - зазначив він.

"До нього можна ставитись по-різному і пригадати різні періоди роботи у ЦВК, але факт залишається фактом: в 2014 році і Голова ЦВК, і всі мої колеги із виборами справились на відмінно", - додав Магера.

Крім того, він пояснив, що за процедурою, такі подання про нагородження завжди вносить керівник органу, а якщо нагороджується керівник органу, то подання вносить заступник керівника.

Як відомо, 27 червня 2015 року Охендовський був нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...