Бойовик з "ЛНР" затриманий біля психлікарні в Росії з тротилом та гранатою

Понеділок, 20 липня 2015, 20:39

Інструктор-мінер одного з батальйонів "ЛНР" на ім'я Олексій Степан (Козлов) затриманий з тротилом і гранатою під Гатчиною, в Росії, де зареєстрований за місцем проживання.

Про це повідомив портал 47news.ru.

За інформацією видання, співробітники відділу головного управління МВС з протидії екстремізму затримали бійця танкового батальйону "Август" Олексія Степана ще 16 липня.

Оперативники виявили його автомобіль Chevrolet Lanos біля входу в обласну Дружносільску психіатричну лікарню. В автомобілі був корпус ручної гранати РГД-33 з тротилом, брикет тротилу 200 г і пістолет.

Відзначається, що Олексій Степан і до цього привертав увагу співробітників центру "Е": у червні цього року на його квартирі знайшли пістолет, патрони, десять професійних детонаторів і 1,5 кілограма вибухівки.

Тоді поліція порушила справу про незаконне зберігання зброї та боєприпасів, однак суд не став обмежувати свободу Олексія Степана.

47news заявляє, що 36-річний Степан брав участь у бойових діях в Україні на боці сепаратистів у складі танкового батальйону "Август" з жовтня 2014 по квітень 2015 року та носив позивний "Вітер".

Також журналістам видання відомо, що в Олексія Степана є судимість за крадіжку та побої. Степан зареєстрований у селищі Терволове Гатчинського району й раніше мав прізвище Козлов.

Як передає 47news, до Петербургу і Ленобласті повернулися й інші члени "ЛНР".

Новая газета

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...