Міносвіти: в результаті "спецоперації" ГПУ вилучила у Лікарчука дві ручки

Середа, 22 липня 2015, 10:24

Генпрокуратура провела обшуки на квартирах голови Українського центра якості оцінювання освіти Ігоря Лікарчука та його першого заступника Володимира Винника.

Про це повідомила у Facebook перший заступник міністра освіти та науки Інна Совсун.

Заа її словами, "у Лікарчука вилучили дві ручки і чашку (не золоті чи позолочені); у Винника - 5 тисяч гривень. Плюс компи і телефони. Це все".

Також Совчун зазначає, що "після "спілкування" з міліцією Винник зараз у травмпункті - підозра на струс мозку, оббиті лікті, ґуля на лобі".

"Міносвіти жодних документів чи доказів порушень ніхто не надав, тому підстави для будь-яких адміністративних дій у нас відсутні, а оцінити реалістичність звинувачень не можливо", - написала заступник міністра.

"Нікого не затримали і не висунули обвинувачень. Це усе з того, що можу написати публічно", - зазначила Совсун.

Обшук в Центрі оцінювання якості знань тривав дванадцять годин, о восьмій вечора Ігор Лікарчук зустрівся з журналістами.

"Причина проведення слідчих дій - помста за результати зовнішнього оцінювання, - припустив глава УЦОЯО. Багато дітей відомих, багатих і впливових людей не стануть студентами цього року", - цитує Лікарчука "Фокус".

Лікарчук не уточнив прізвища, але зазначив, що з проханням "поліпшити" результати до нього зверталися народні депутати, судді, працівники Генеральної прокуратури.

Як відомо, 21 липня правоохоронці здійснили обшуки в Центрі оцінювання знань

У ГПУ стверджують, що встановили, що керівники Українського центру оцінювання якості освіти на прохання третіх осіб змінювали дані про результати зовнішнього незалежного оцінювання.

Водночас міністр освіти Сергій Квіт заявив, що знає керівника УЦОЯО Ігоря Лікарчука як порядну людину.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...