Кабмін відсторонив директора Центру оцінювання знань

Середа, 22 липня 2015, 14:06

Кабмін відсторонив директора Центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука від виконання обов'язків до завершення розслідування.

Про це на брифінгу в середу повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт, передають "Українські новини".

"Уряд сьогодні розглянув це питання і вирішило відсторонити від виконання обов'язків, на час проведення розслідування, Лікарчука Ігоря Леонідовича, оскільки дійсно є питання, на які потрібно дати відповідь", - сказав він.

Квіт зазначив, що особисто він довіряє Лікарчуку і вважає його професіоналом і порядною людиною, з ім'ям якого пов'язана вся система незалежного оцінювання якості освіти в Україні.

Міністр також підкреслив, що сформована з центром ситуація ніяк не вплине на вступну кампанію.

Він також додав, що міністерство зацікавлене у відкритості і прозорості розслідування.

Як відомо, 21 липня правоохоронці здійснили обшуки в Центрі оцінювання знань і на квартирах голови Українського центра якості оцінювання освіти Ігоря Лікарчука та його першого заступника Володимира Винника.

У ГПУ стверджують, що встановили, що керівники Українського центру оцінювання якості освіти на прохання третіх осіб змінювали дані про результати зовнішнього незалежного оцінювання.

Водночас міністр освіти Сергій Квіт заявив, що знає керівника УЦОЯО Ігоря Лікарчука як порядну людину.

Сам же Лікарчук каже, що причина проведення слідчих дій - помста за результати зовнішнього оцінювання.

"Багато дітей відомих, багатих і впливових людей не стануть студентами цього року", - зазначив він.

У Міністерстві освіти повідомили, що у Лікарчука під час обшуку вилучили дві ручки і чашку (не золоті чи позолочені); у Винника - 5 тисяч гривень. Плюс комп'ютери і телефони.

У ГПУ ж заявили, що під час обшуків у Центрі оцінювання якості освіти, а також за місцем проживання його співробітників знайдено 130 тисяч доларів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування