Міліція скаржиться, що не може зупинити роздачу гречки в Чернігові

Четвер, 23 липня 2015, 13:36

Правоохоронці не можуть зупинити роздачу продуктових наборів і грошей виборцям в 205 окрузі в Чернігові через судові рішення.

Про це заявив глава спецгрупи центрального апарату МВС щодо недопущення порушень громадського порядку на довиборах Іван Стойко, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, правоохоронці затримали кілька десятків автомобілів, на яких перевозилися продуктові набори, проте зараз є судові рішення про законність такої роздачі.

"Це відкритий підкуп, хоча, ви розумієте, що сьогодні є два рішення суду - одне щодо круп, інше щодо грошей - що нібито це все законно", - обурився Стойко.

Він заявив, що після виборів буде звертатися "у Вищу раду юстиції, Вищу кваліфікаційну комісію щодо суддів, які приймали такі рішення".

"Я думаю, що їм не місце у судовій системі України", - заявив Стойко.

За його словами, в четвер вранці роздача продуктових наборів у Чернігові помічена не була, однак якщо вона почнеться, правоохоронці не будуть їй перешкоджати.

"Ми не будемо блокувати – є рішення суду. Ми будемо виконувати існуюче рішення. Ми просто будемо стежити за правопорядком біля роздачі продуктових наборів", - розповів Стойко.

У той же час начальник управління МВС в Чернігівській області Едуард Альохін зазначив, що правоохоронці "готові до більш жорстких дій для припинення незаконного підкупу виборців", але їх зупинило рішення суду.

Як відомо, 22 липня Чернігівський окружний адміністративний суд не визнав роздачу продуктових наборів та обідів кандидатом в нардепи від партії "Укроп" Геннадієм Корбаном підкупом виборців.

У той же час у Сергія Березенка, який наразі очолює Державне управління справами при президенті, раніше виявили автомобіль зі значною кількістю грошей, зброєю і списками ймовірно підкуплених виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування