Порошенко засудив членів коаліції за популістські обіцянки

Четвер, 23 липня 2015, 20:59

Президент Петро Порошенко вважає, що члени парламентської коаліції не повинні використовувати популістські лозунги та ідеї.

Про це він заявив під час засідання Національної ради реформ, на якому розглядали питання економічної стратегії.

Президент вкотре розкритикував закон про реструктуризацію кредитів в іноземній валюті, ухвалений Верховною Радою, зазначивши, що депутати приймали цей документ, керуючись популізмом.

"Політична кон'юнктура, особливо зараз, перед місцевими виборами, дається взнаки. Наближення цих виборів спонукає певних політиків до солодких обіцянок, нездійснених мрій, відвертого популізму", – наголосив він.

За словами Порошенка, замість Компартії, яка не потрапила до Верховної Ради, "з’явились нові обіцяльники, з тією лише різницею, що лівацькі ідеї прикривають не червоним, а національним прапором".

"Такі ідеї не мають мати місця в нашій коаліції. Ми повинні діяти відповідно до положень нашої Коаліційної угоди", – наголосив президент.

За словами Порошенка, "популізм час від часу дозволяв політикам забезпечувати миттєві соціальні покращення для людей і знімати електоральні вершки для себе".

Та, на думку президента, в "довгостроковому плані він і сформував ту надзвичайно високу і болісну ціну, якою зараз суспільство, майже кожен українець, розплачується за дії популістів".

"Пружина випрямляється саме зараз. Недарма кажуть: бійтеся данайців, що дари приносять!" – сказав Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування