Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк вимагає від відповідних органів відреагувати на події в 205 окрузі

П'ятниця, 24 липня 2015, 14:16

Прем’єр-міністр України Яценюк вимагає від ЦВК, чернігівського губернатора, голови СБУ, міністра внутрішніх справ розібратися із виборами на 205 окрузі.

Із відповідним листом він звернувся до голови Центральної виборчої комісії України, голови СБУ, міністра внутрішніх справ, голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

"Україна має досвід проведення чесних і прозорих виборів, які відповідали високим стандартам ОБСЄ та Європейського Союзу. Вибори на 205-му окрузі - це ще один тест на демократичність країни", - підкреслюється в листі.

Яценюк стурбований тим, як відбувається виборчий процес на цьому окрузі.

Прем’єр вимагає, щоби ці вибори були проведені у відповідності з найвищими стандартами ОБСЄ, Євросоюзу щодо чесності і прозорості.

Він вимагає від ЦВК та Чернігівської ОДА забезпечення неухильного дотримання вимог виборчого законодавства, реалізації загального, рівного і прямого виборчого права громадян України.

Арсеній Яценюк вимагає від правоохоронних органів забезпечити порядок та дотримання законності як у день волевиявлення, так і під час встановлення результатів голосування.

У свою чергу керівник спецгрупи центрального апарату МВС України щодо недопущення порушення правопорядку і законності на довиборах у Верховну Раду в окрузі №205 (Чернігів) Іван Стойко повідомив, що в Чернігові знаходиться вже близько 2 тис. правоохоронців.

"Зараз задіяно близько 2 тис. міліціонерів безпосередньо в місті Чернігові, включаючи спецпідрозділу, про які ми вчора (23 липня - ІФ) говорили", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Чернігові.

Стойко зазначив, що міліцейські підрозділи продовжують прибувати в місто. "Підкріплення сьогодні прибуло, завтра прибуде. Ми щодня проводимо кілька нарад", - повідомив він.

Представник МВС вказав, що підрозділи вибухотехніків або інших фахівців, патрулі, спеціальні підрозділи будуть стягуватися в Чернігів до дня голосування. "Стільки, скільки буде необхідно для захисту голосів виборців", - підкреслив він.

Як відомо, раніше в МВС заявили, що не можуть зупинити роздачу продуктових наборів і грошей виборцям в 205 окрузі в Чернігові через судові рішення.

Українська правда, Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування