Депутат: Тищенко працювала в Лондоні на корупціонера

П'ятниця, 24 липня 2015, 17:05

Новопризначена главою МВС Арсеном Аваковим керівник Управління МВС із забезпечення повернення активів, одержаних злочинним шляхом Олена Тищенко раніше працювала в Лондоні на корупціонера, будучи чиновником в Україні.

Про це пише депутат від БПП Сергій Лещенко в своєму блозі на "Українській правді".

Аваков, представляючи свою нову підлеглу на Facebook, згадав, що Тищенко, не покладаючи рук, працювала в комітеті Верховної Ради з питань боротьби із корупцією.

Лещенко, який теж входить до цього комітету, з'ясувати подробиці щодо Тищенко.

У відповідь на звернення депутата до Апарату Верховної Ради було повідомлено, що Тищенко працювала понад дев'ять років, з 16 березня 2005 року по 22 квітня 2014 року на посаді старшого консультанта секретаріату комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

"Щоправда, з дев'яти років Тищенко реально була задіяна на державній службі менше двох. В інший час вона проживала у Лондоні, де вона спочатку навчалася, а потім працювала "юристом". Формально ж відсутність на роботі у Верховній Раді Тищенко виправдовувала тим, що перебуває у декретній відпусці", - зазначає Лещенко.

"Декрет – це право Тищенко, гарантоване законом. Якби Тищенко просто жила в Лондоні, перебуваючи дев'ять років в штаті Верховної Ради – це ще півбіди. Але Тищенко працювала, порушуючи тим самим українські закони", - наголошує депутат.

Так, спочатку Тищенко, юридично супроводжуючи схеми Мухтара Аблязова, була спільником "казахського Лазаренка", який був оголошений у розшук Казахстаном, Росією та Україною за звинуваченнями в крадіжці мільярдів доларів.

"Правоохоронців до Аблязова привела... також Тищенко, яка не помітила слід приватних детективів, коли поспішала на побачення до казахського мільйонера на секретну віллу у Франції", - пише депутат.

"Згодом сама Тищенко була арештована у Москві, але, визнавши свою провину та здавши Аблязова, вийшла на волю. Усе це детально викладено в рішеннях британського суду та публікація провідних західних видань – аж до фотографій детективів, які вели за нею спостереження", - зазначає Лещенко.

 

Депутат нагадує, що законом України "Про засади запобігання і протидії корупції" (пункту 1 частини першої статті 7): "державним службовцям забороняється займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю, якщо інше не передбачено Конституцією або законами України".

Лещенко також зазначив, що всі викладені факти в четвер направив до Генпрокуратури та Арсену Авакову.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування