Комітет Ради займеться недоторканністю Лозового вже у вересні

Понеділок, 27 липня 2015, 15:06

Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради отримав подання Генпрокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Андрія Лозового, але приступить до його розгляду у вересні.

Про це повідомив перший заступник голови регламентного комітету Павло Пинзеник (фракція "Народний фронт"), передають Українські новини.

"Подання в комітет надійшло. Розглядати його будемо відповідно до календарного плану роботи Ради вже тільки у вересні. Зараз календарним планом робота в комітетах не передбачена. Засідання буде призначено на початку вересня, коли почнемо працювати в режимі роботи в комітетах", - сказав він.

Генеральний прокурор Віктор Шокін вніс подання на притягнення до відповідальності, затримання і арешт Лозового 21 липня.

Регламентний комітет зобов'язаний надати висновок з цього питання в термін не більше 20 днів.

У разі визнання комітетом достатності, законності, обгрунтованості уявлення і законності отримання зазначених у ній доказів парламент повинен розглянути подання на пленарному засіданні не пізніше семи днів після отримання висновків комітету.

Як повідомлялося, Ляшко заявляє, що Генпрокуратура заборонила Державній прикордонній службі випускати Лозового за межі країни.

Згідно з оприлюдненим Ляшко поданням на Лозового, Генпрокуратура звинувачує депутата в правопорушеннях, передбачених ст.296 (хуліганство), ст. 376 (втручання в роботу суддів) і ст. 377 (погроза насильством суддям і заподіяння побоїв) Кримінального кодексу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування