Російських ГРУшників обміняли на українських полонених - Газета.Ru

Вівторок, 28 липня 2015, 00:34

За даними російського видання Газета.Ru, двох російських військових, бійців спецназу ГРУ капітана Євгена Єрофєєва і сержанта Олександра Александрова обміняли на українських військових, що утримувалися в полоні "ЛНР/ДНР".

Про це повідомляє "Газета.Ru" з посиланням на джерело в російських силових структурах.

Видання стверджує, що адвокат Александрова Костянтин Кравчук підтвердив, що обмін дійсно відбувся. У Міноборони РФ цю інформацію ніяк не коментують. Інші подробиці спецоперації поки не розголошуються.

Служба безпеки України та адвокат Єрофеєва спростували інформацію Газета.ru про обмін російських ГРУшників на українських бійців АТО.

Як відомо, 16 травня під час бойового зіткнення в районі міста Щастя на Луганщині військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади затримали двох російських спецназівців зі складу диверсійно-розвідувальної групи - Олександра Алєксандрова та Євгена Єрофєєва.

У результаті зіткнення один український військовий загинув, троє отримали поранення.

Один із затриманих росіян був поранений в руку, інший - в ногу.

Затриманим надали медичну допомогу, потім перевели в Київ у Головний клінічний госпіталь Міноборони.

Міноборони Росії заявило, що зазначені громадяни проходили військову службу, але діючими військовими не є.

19 травня СБУ оприлюднила свідчення російських військових. Тоді ж затриманим оголосили підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР". 

Один з військових РФ - Олександр Алєксандровсержант з третьої бригади спецназу в Тольятті (РФ), контрактник, служить з 12 грудня 2012 року. Чоловік розповів про те, що група базувалася в Луганську, а сам він приїхав в Україну захищати область.

Александров назвав прізвища всіх членів їхньої групи, а також повідомив, що в україну зайшли  26 березня у складі 2-го батальйону в кількості 220 осіб.

Другий - капітан Євген Єрофєєв родом з Куйбишева.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування