Керівництво Меджлісу в Криму викликають у Слідчий комітет РФ

Вівторок, 28 липня 2015, 09:55

Голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв повідомляє, що його й керівників Меджлісу викликали на допит на 28 липня в управління російського Слідчого комітету в Криму.
 
"Запрошуються перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял, голова Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв, очевидно ще хтось, але поки повною інформацією не володію", - написав він у Facebook.
 
"Нововідкриті обставини у справі 26 лютого 2014 року, швидше за все, можуть означати те, що на прохання діячів із кримськотатарських провладних організацій буде розпочато якісь дії з перешкоджання нам у виїзді для участі в роботі Всесвітнього конгресу кримських татар в Анкарі 1-2 серпня 2015 року", - написав він.

"Також таким чином нас позбавляють можливості брати участь у судовому засіданні щодо продовження строків утримання під вартою Ахтема Чийгоза, яке відбудеться 28 серпня в 14:30", - додав Смедляєв.

Завтра на допрос в следственный комитет приглашаются Первый заместитель Председателя Меджлиса крымскотатарского народа Н...

Posted by Zair Smedlya on Monday, July 27, 2015

Про запрошення на допит у вівторок також повідомляє заступник глави Меджлісу Ільмі Умеров.

"Формально на допит викликали щодо 26 лютого, тобто по Ахтему Чийгозу – принаймні, так сказали співробітники ФСБ із Сімферополя, що вручили повістку підписану слідчим Слідчого комітету.... Вони ж і сказали про те, що нас не випустять із Криму…", - написав він у Facebook.

Формально на допрос вызвали по 26 февраля т е по Ахтему Чийгоз, по крайней мере так сказали сотрудники ФСБ из Симферопол...

Posted by Ilmi Umerov on Monday, July 27, 2015

Офіційні коментарі керування ФСБ і Следкома в Криму традиційно відсутні, пише "Крим. Реалії". 

Формування II Всесвітнього конгресу кримських татар проходить за тим же принципом, як і під час першого, тільки в інших, не тільки політичних, але й геополітичних умовах.

Представницькі органи кримськотатарського народу – Курултай і Меджліс – перебувають під тиском російської влади в Криму, а лідери кримських татар Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров депортовані з Криму, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз – під арештом у СІЗО Сімферополя, а проти деяких членів Меджлісу кримськотатарського народу порушено кримінальні справи.

Російська влада, яка окупувала Крим, неодноразово висловлювала побоювання з приводу проведення другого Всесвітнього конгресу кримських татар, який пройде в Анкарі (Туреччина) на початку серпня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування