Балога розповів про "справжній клан Порошенка" і свій кланчик

Вівторок, 28 липня 2015, 12:28

Депутат Віктор Балога вважає, що головною причиною провокацій на Закарпатті стали не місцеві клани, а спроба взяти область під контроль напередодні виборів.

Про це він заяви в інтерв'ю "Українській правді".

За його словами, криваві сутички в Мукачевому стаи можливі виключно за сприяння місцевої міліції.

"Ви допускаєте, що ці хлопці з "Правого сектора" могли проїхати, до зубів озброєні, до Мукачевого 45 км (з Ужгорода) і щоб їх ніхто не зупинив? Ви питали Шаранича (голова УМВС), чому так відбулося, що вони їм дали заїхати в Мукачеве? Чому їх тільки на зворотньому боці ловили, коли вони вже звідти йшли", - сказав Балога.

"Міліція все знала. Я спочатку вважав, що це тільки спецоперація Шаранича…Для того, щоб їх там закрити... Їх добре прорахували, їхню ментальність – і "Правого сектора", і Ланьо. Вони вважали, що їм треба дати піти з усією викладкою зброї, там точно будуть сутички. Ці (ПС - ред.) всі їх розстріляють – ланьових, а міліція потім тих розстріляє", - додав він.

Усе це потрібно було, на думку Балоги, щоб допомогти владі збільшити вплив в області.

"Після чого приїжджає президент на Закарпаття і каже: "Вводимо АТО і наводимо порядок". А після того вводиться військова адміністрація…Щоб залякати людей, і тоді владі буде легше йти на вибори, бо налякані люди завжди голосують за владу з надією, що вона поверне спокій", - заявив Балога.

У той же час Балога відповів на закид президента Петра Порошенка щодо того, що клани, які розділили Закарпаття, фактично створили загрозу держвладі і мають "отримати по зубах".

"Є набагато більші і цікавіші клани. Коли спікер з Вінниці, коли півуряду - представники всього менеджменту Порошенка, то це клан. Клан – це тоді, коли є класично президент чи прем’єр, є міністри, є спікер, є бізнес – от це класичний клан. І можу чітко сказати, що класичний клан – це клан президента. А у нас маленький кооператив. Кланчик Закарпаття", - заявив Балога.

Він порадив владі працювати з людьми, щоб отримати підтримку виборців.

"Хай (Порошенко – ред.) забере з Липецька один Roshen і поставить на Закарпатті, тоді його будуть підтримувати. Хто заважає? Хай перевезе його, втратить на логістиці і все, ми всі будемо його цілувати, і всі будуть його підтримувати, а не Балогу", - заявив депутат.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування