Москаль: за останні 10 днів контрабанда через держкордон фактично зупинилася

Вівторок, 28 липня 2015, 17:11

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль зазначає, що за даними угорців і румунів, за останні десять днів контрабанда через держкордон уздовж Закарпаття фактично зупинилася.

Про це йшлося на зустрічі Москаля з представниками митної, прикордонної та поліцейської служби суміжних із Україною областей Угорщини, Румунії й Словаччини у вівторок, інформує прес-служба губернатора.

"Такої ситуації, як за останні десять днів, не було вже багато років. Контрабанда фактично зупинилася, це майже ідеальний стан, - заявив представник Північно-Альфелдської митної та фінансової варти Угорщини.

"За останні півтори тижні в нас на кордоні, що межує із Закарпаттям, не було затримано жодного блоку контрабандних сигарет", - повідомив представник прикордонної поліції Румунії повіту Сігетул Мармацієй.

Силовики Словаччини дані щодо руху контрабанди за останні півтори тижні назвати поки не можуть, оскільки підбивають статистику після закінчення кожного місяця.

Зустріч проводилася в режимі закритості, без ЗМІ, оскільки йшов обмін службовою та оперативною інформацією, - зазначив Москаль.

"Головне питання – як перекрити переправку з України через зелений кордон і контрольно-пропускні пункти сигарет і нелегалів, а в зворотному напрямку – наркотиків. Мова не про дрібні випадки, коли людина бере пару блоків сигарет і ховає в одязі, щоб прогодувати сім’ю, а про організований нелегальний бізнес із багатомільйонними прибутками", - наголосив він.

Сторони домовилися про запровадження спільних патрулювань кордону та щоденний обмін інформацією про порушення.

"Повністю ліквідувати контрабанду ми не в змозі, але мінімізувати її цілком у наших силах", - зазначив Москаль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування