Черговий російський "гуманітарний конвой" відправився на Донбас

Четвер, 30 липня 2015, 06:05

Чергова, 34-та колона МНС Росії з "гуманітарною допомогою" для Донбасу висунулася в бік російського кордону.

Про це повідомляє РІА Новини.

Як запевняє представник Південного регіонального центру МНС Росії, везуть продукти харчування, медикаменти та навчальну літературу.

"У складі колони більше 100 автомобілів, які везуть понад 1 тисячу тонн гуманітарних вантажів", - сказав він.

Вантаж призначений для доставки у два пункти призначення - Луганську і Донецьку області.

До складу колони також входять медики і технічний персонал "для своєчасної допомоги в дорозі водіям і співробітникам, які супроводжують вантаж".

Раніше повідомлялося, що Україна пропонує змінити схему доставки російських вантажів таким чином: Київ наполягає на тому, щоб вантажі з Росії доставлялися на Донбас залізницею.

Як відомо, надсиланням "гуманітарних вантажів" в Україну Росія порушує норми міжнародного права. Українські прикордонники та представники Червоного хреста заявляли, що не мають можливості перевіряти вміст фур, якими вона ввозиться.

Разом з тим в РНБО та штабі АТО зазначають: неодноразово фіксувалася активізація бойовиків та збільшення кількості обстрілів сил АТО одразу після отримання вмісту російських вантажівок.

Голова державної прикордонної служби Віктор Назаренко раніше заявляв, що російські вантажі не можуть законно потрапляти в країну, бо кордон Україною не контролюється. Окрім того, за його словами, "гуманітарний конвой" має бути юридично оформлений.

Попередній, 33 "гумконвой" вторгнувся на територію України тиждень тому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування