Лавринович божиться, що не ховатиметься від слідства

Четвер, 30 липня 2015, 13:42

Колишній міністр юстиції України Олександр Лавринович вважає звинувачення генпрокуратури щодо нього безпідставними.

Про це Лавринович заявив в коментарі "Українській правді".

Він наголосив, що не залучав іноземних радників, бо не мав таких повноважень. "Залучення (іноземних компаній – ред.) відбувалося за ініціативою урядового уповноваженого, який представляє Україну в Європейському суді з прав людини, а контракт підписував керівник апарату міністерства юстиції", - пояснює екс-міністр.

Водночас Лавринович запевнив, що не збирається ховатися від слідства за кордоном.

"Якби я збирався виїхати, я б давно залишив Україну", - додав він. 

Як відомо, 13 липня 2015 Генпрокуратура повідомила, що її Управління спецрозслідування Головного слідчого управління повідомило про підозру Лавриновичу у скоєнні злочину за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

За версією Генпрокуратури, йдеться про факт розтрати шляхом зловживання службовим становищем держкоштів в сумі понад 8,5 млн грн, "незаконно і безпідставно витрачених на залучення іноземної фірми з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами і судом під час здійснення розслідування і судового розгляду в суді справи Юлії Тимошенко".

У середу, 30 липня, Генеральна прокуратура України попросила суд взяти під варту екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича. 

На той момент Лавринович перебував у будівлі ГПУ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування