ЗМІ: Керівник ДФС Насіров їздить на "Лексусах" Клименка

П'ятниця, 31 липня 2015, 15:10

Керівництво Державної Фіскальної служби їздить на коштовних автомобілях класу люкс, які їм надала у безоплатне користування приватна фірма "Рута".

Такими є результати розслідування програми Схеми, передає Радіо Свобода.

Журналістам владо ся зафільмувати авто, яким їздить головний податківець країни Роман Насіров. Це Lexus LS 600 l h.

 

Таку ж модель "Лексуса" із дуже схожим номером ми помітили, потрапивши у внутрішній двір Митниці. Працівники розповіли, що на ній їздить заступник Романа Насірова Костянтин Лікарчук.

 


Дані із бази ДАІ показали, що обидві автівки – власність комерційно-виробничої фірми "Рута", а її засновники – три профспілкові організації працівників фіскальної служби, тобто профспілки самої податкової.Таку ж модель "Лексуса" із дуже схожим номером ми помітили, потрапивши у внутрішній двір Митниці. Працівники розповіли, що на ній їздить заступник Романа Насірова Костянтин Лікарчук.

Основне завдання профспілок – захист трудових прав, а не співпраця з керівництвом.

Крім цього, серед видів діяльності фірми немає напрямку "надання в оренду транспортних засобів".

керівник Всеукраїнської профспілки податківців, яка володіє найбільшою часткою у "Руті", Олександр Кислиця розповів, що фірмою цікавилися прокурори. Втім, проблеми із ними вже нібито вирішили.

Згідно із відповіддю із ДФС за підписом Романа Насірова, вартість оренди авто у фірми "Рута" дорівнює нулю. Бо, пише Насіров, податкова ДФС не орендує автівки у "Рути": "Державна фіскальна служба розглянула ваш запит та повідомляє про відсутність відносин між ДФС та виробничо-комерційною фірмою "Рута" в частині оренди автомобілів".

"Схеми" дізналися, що дочірнє підприємство виробничо-комерційної фірми "Рута" купило три шестисоті "Лексуси" у розпал Революції гідності 27 січня 2014 року. Вартість кожного – один мільйон 384 тисячі гривень. Їх номери АІ 7672 ЕК, АІ 7673 ЕК та АІ 7674 ЕК.

 

Джерела у ДФС розповіли, що це зробили за вказівкою Олександра Клименка для використання керівництвом Міністерства доходів і зборів.

Тепер автівками тепер їздять Роман Насіров, Костянтин Лікарчук та, за нашою інформацією, перший заступник голови ДФС Сергій Білан.

Водночас, зазначають журналісти, посадовці ДФС могли укласти договори оренди автомобілів із "Рутою" кожен окремо – як фізичні особи.

Однак під час розмови із Костянтином Лікарчуком з’ясувалося – як фізична особа він нічого не підписував.

"Ці автівки орендуються для потреб державної фіскальної служби", - сказав він, але потім зазначив, що ним самим міг орендуватися автомобіль, а згодом зізнався, що як фізична особа нічого і не орендував, і не підписував.

Сам очільник ДФС Роман Насіров теж зізнався, що сам у "Рути" не орендує.

"Загалом ми знайшли близько десятка юридичних осіб, створених саме у такий спосіб. Податківці займаються і будівництвом будівель, і ремонтом автомобілів на замовлення, і торгівлею меблями, і навіть оптовою торгівлею пальним", - додали журналісти.

Державні службовці всіляко намагаються користуватися сумнівними благами, створеними ще за часів Януковича. Не зважаючи на достойні цифри і майно у деклараціях. У Насірова є власний "Лексус" і "Тойота", в Лікарчука у власності три автівки, додали журналісти.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування