Савченко можуть судити в Ростові – захист

Понеділок, 6 липня 2015, 17:07

Кримінальну справу стосовно українки Надії Савченко спрямовано в прокуратуру для затвердження звинувачувального висновку й передачі до суду для розгляду за суттю.

Про це сказав офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін агентству "Інтерфакс" у понеділок.

"Кримінальна справа у відношенні Савченко спрямоване (у прокуратуру) для затвердження звинувачувального висновку й наступної передачі до суду для розгляду за суттю", - заявив він.

Маркін наголосив, що українську льотчицю й народного депутата Савченко в Росії звинувачують у вбивстві двох і більше осіб, замаху на вбивство загальнонебезпечним способом, а також незаконному перетині кордону РФ.

Між тим, адвокат Савченко Марк Фейгін заявив "Інтерфаксу", що суд над його підзахисною "за суттю" можуть проводити в Москві чи Ростові.

"Її будуть судити або в Москві, або в Ростові. Згідно з остаточною версією звинувачення слідчі вважають, що кордон вона перетинала через місто Донецьк у Ростовській області. Якщо вирішать судити за місцем "злочину", то це буде Ростов", - сказав він.

7 травня Фейгін писав, що "з різних сторін надходить інформація, що справу (Савченко) за суттю планують розглядати у Вороніжі".

21 травня Фейгін заявив, що слідчий комітет РФ офіційно завершив розслідування кримінальної справи у відношенні Надії Савченко. "Тут 24 томи по 300 сторінок, спочатку почнуть знайомитися потерпілі, потім уже ми", - повідомляв він.

1 липня в Московському міськсуді заявили, що Савченко і її адвокати нібито повністю ознайомилися з матеріалами кримінальної справи проти українки.

Як відомо, Савченко брала участь у АТО на Донбасі, де її захопили й вивезли до Росії, де вже понад рік незаконно утримують у російському СІЗО, навіть попри її тривале голодування на знак протесту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування