Геращенко домагатиметься покарання суддів, які виправдали Мельника

Четвер, 9 липня 2015, 14:56

Депутат Антон Геращенко вимагатиме відсторонити суддів Ірпіньського суду, які виправдали одіозного екс-ректора Податкової академії Петра Мельника, – і звільнити їх, якщо підтвердиться необґрунтованість рішення.

Про це депутат і радник голови МВС написав у своєму Facebook 9 липня.

"Ірпіньський суд зняв усі звинувачення з колишнього ректора податкової академії Петра Мельника. Того самого, який вимагав хабар за вступ до Податкової академії, а потім утік за кордон з-під домашнього арешту", - зазначає Геращенко.

"Прізвища суддів які пішли на виправдання махрового корупціонера Мельника – Апинка С. В., Микулина А.В., Кухленко Д. С.", - додає він.

Геращенко не виключає, що суддям у виправданні Мельника могли допомагати "окремі нечистоплотні співробітники прокуратури Київської області, один із заступників якої підозрюється у вимаганні в особливо великих розмірах".

"Зараз мої помічники вивчають 122-сторінковий текст судового рішення, яке фіговим листком прикрило звіриний оскал української корупції", - повідомляє Геращенко.

"Готую звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Вищої ради юстиції, голови Верховного Суду й генерального прокурора з вимогою відсторонити даних суддів від роботи й звернутися до Верховної Ради з вимогою звільнити їх від займаних посад, якщо підтвердитися інформація про те, що винесене рішення про виправдання Мельника є явно неправосудним", - заявляє він.

На думку депутата, Генеральна прокуратура повинна взяти питання підготовки апеляції у цій справі на свій контроль і домогтися "покарання хабарника".

Він також просить президента Петра Порошенка взяти це питання на особистий контроль.

"Інакше всі заяви про боротьбу з корупцією й наведенням ладу в країні залишаться порожнім звуком через кругову поруку суддів, які не розуміють, що ми не дозволимо їм ухвалювати незаконні й неправосудні рішення на користь корупціонерів", - написав Геращенко.

Все потуги Президента, Премьера, народных депутатов в борьбе с коррупцией множатся на ноль продажными судьями!Только ч...

Posted by Anton Gerashchenko on Thursday, July 9, 2015

Як відомо, у липні 2013 року Мельник був затриманий співробітниками міліції у власному кабінеті при отриманні хабара.

7 серпня на нього одягли спеціальний браслет, який дозволяє відстежувати всі переміщення заарештованого.

У ніч на 9 серпня Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку, а згодом знайшовся у США.

Після перемоги Мйдану Мельник повернувся в Україну.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News