У Луганську 200 осіб протестували проти роботи ОБСЄ - Хуг

Понеділок, 10 серпня 2015, 01:28

Заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що близько 200 людей протестували біля штаб-квартири проти роботи СММ в Луганську.

Про це він повідомив 9 серпня в ефірі Hromadske.TV.

За його словами, цей протест, як і подібний протест у Донецьку, був добре організований.

"Я також хотів би звернути вашу увагу на сьогоднішній протест в Луганську, де зібралося близько 200 осіб. Схожий на той, який я бачив у цей четвер. У Донецьку", - розповів Хуг.

Він уточнив, що це був мирний протест поруч з офісом місії ОБСЄ в Луганську, який був "схожий на такий же мирний протест в Донецьку".

"Обидва протести були добре організовані. Ми намагалися говорити з протестуючими, але в обох випадках з представниками місії ОБСЄ відмовилися спілкуватися на пряму", - зазначив заступник голови СММ.

Хуг підкреслив, що місія не має нічого проти мирних протестів.

"Дуже важливо, щоб мирні жителі могли висловити своє ставлення до конфлікту, що зараз розгортається. І місія ОБСЄ готова розмовляти з такими людьми", - додав Хуг.

Нагадаємо, 6 серпня близько 300 осіб в Донецьку протестували проти конфлікту на Донбасі, а також висловили невдоволення роботою місії ОБСЄ. Коли спостерігачі СММ запросили протестуючих в готель, перед яким проходив пікет, для подальшої дискусії, ті від пропозиції відмовилися.

Як відомо, в Донецьку в ніч на 9 серпня біля офісу СММ ОБСЄ згоріли чотири машини, що належать організації. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...