Сенцов назвав постанову щодо тортур найбрехливішим документом в суді

Понеділок, 10 серпня 2015, 15:43

Український режисер Олег Сенцов, якого судять у Ростові, назвав найбрехливішим документом постанову про відмову в порушенні справи про тортури над ним.

Про це він сказав в ході засідання суду, пише Медиазона.

Так, там було зачитано постанову про відмову в порушенні справи за заявою Сенцова про тортури. Співробітники ФСБ були опитані, вони говорили, що ніхто не бив затриманого, і ніякого насильства не застосовували.

Пошкодження "могли утворитися в результаті задоволення інтимних (сексуальних) потреб", такого висновку дійшли слідчі.

Також в постанові про відмову говориться, що в "в ході обшуку в зазначеній квартирі були виявлені предмети садомазохістської спрямованості"

"Знайшли один батіг, і то, ймовірно, він був потрібен Сенцову для зйомок. Але саме так слідчі пояснили травми на спині Сенцова", - говорив Дінзе, коли стало відомо про відмову в порушенні справи.

Зараз, вислухавши прокурора, Сенцов каже: "Це найбрехливіший документ, який було зачитано на судовому засіданні, ваша честь".

При цьому там вказано, що співробітник "ФСБ Тішин застосував незначний фізичний вплив на Сенцова, що не виходить за рамки повноважень".

Нагадаємо, 6 серпня Сенцов виступив у суді. Він розповів, як його викрали і катували.

"Мене почали бити ногами, руками, кийками, лежачи і сидячи. Коли я відмовлявся говорити, почали застосовувати удушення. Мене душили пакетами. Душили 4 рази", - сказав він.

***

Нагадаємо, за версією російського слідства, Сенцов створив в Криму терористичну організацію, яка була структурним підрозділом забороненого в РФ "Правого сектора", з метою виходу півострова зі складу Росії. Сенцов все спростовує.

Крім нього в цій справі були заарештовані Олександр Кольченко, а також Геннадій Афанасьєв та Олексій Чирній. Останні пішли на угоду зі слідством і вже отримали вироки - по 7 років позбавлення волі. За умовами угоди зі слідством, вони повинні давати свідчення в суді проти Сенцова і Кольченка.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування