Україна застосує артилерію, якщо атаки бойовиків не припиняться

Вівторок, 11 серпня 2015, 00:01

Бойовики з 20-ої години вечора проводять масовані обстріли по пунктах Чермалик та Старогнатівка, Україна попередила СММ ОБСЄ про можливість використання артилерії у відповідь.

Про це "Українській правді" повідомив керівник прес-служби Генштабу Владислав Селезньов.

"Ввечері, починаючи з 20 години бойовики ведуть вогонь на півдні зони АТО в районі Старогнатівки і Чермалика. Бойовики ведуть вогонь з 120-мм мінометів та 152 мм самоходних артилерійських установок", - повідомив він.

"Станом на 23:46 в тій зоні спостерігається затишшя, однак ситуація залишається напруженою", - додав він.

"Ми у встановленому порядку проінформували СММ ОБСЄ, київський офіс ОБСЄ, через МЗС поінформували західних партнерів, що бойовики продовжують порушувати Мінські домовленості, тому ми залишаємо за собою право використовувати артилерію у випадку атак на наші позиції", - повідомив Селезньов.

Він додав, що ситуація залишається під контролем штабу АТО  штабу сектора.

Селезньов нагадав, що вдень бойовики обстрілювали південну частину Донецької області – Миколаївку, Старогнатівку, Богданівку, Новотроїцьке, Новогригорівку, Гранітне, Чермалик. Район Широкиного обстрілювався зі стрілецької зброї.

 

Минулої ночі Збройні Сили України в черговий раз відбили атаку бойовиків, вкотре довели ефективність створеної першої лі...

Posted by Прес-служба Генерального штабу ЗСУ on 10 серпня 2015 р.

Як відомо, ситуація під Старогнатівкою загострилася минулої ночі, коли після артпідготовки бойовики пішли у наступ за підтримки техніки. Однак у результаті контратаки сил АТО вони були відкинуті на 2-3 км, в результаті чого ЗСУ зайняли панівні висоти.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування