Хакери "ІДІЛ" кажуть, що дістали особисті дані військових США

Середа, 12 серпня 2015, 11:42

Хакери, які асоціюють себе з "Ісламською державою", заявили про отримання особистої інформації сотень військовослужбовців і державних службовців США.

Відповідні дані вони розмістили на своїй сторінці у Twitter, повідомляє телеканал NBC News.

Як заявив так званий "Хакерський відділ Ісламської держави", їм вдалося зламати бази даних та отримати фотографії, адреси і навіть дані кредитної картки представників армії, флоту та Держдепартаменту США, повідомляє Express.

Джихадисти на своїй сторінці у соціальній мережі, яка згодом була закрита, розмістили у вигляді електронної таблиці дані 1 481 військовослужбовця США.

Хакерська група розмістила дані на своїй сторінці у Twitter (фото The Register)

Вона включає в себе їхні імена, департамент або відділ, до якого вони належать, адреси електронної пошти, пароль, місто чи державу, в якому військові знаходяться, поштові індекси і номери телефонів.

"Ми знаємо про цю інформацію, але не можемо підтвердити її достовірність на даний момент. Безпека наших військовослужбовців - наша головна турбота",  - заявив в коментарі телеканалу представник міністерства оборони США.

Як відзначають у компанії Flashpoint Intelligence, яка займається питаннями кібербезпеки, якщо хакерська атака є справжньою, то це означатиме, що "Ісламська держава" вирішила розповсюджувати дані військових США задля поодиноких атак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США направлять на авіабазу в Туреччині шість винищувачів для боротьби з ІДІЛ.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування