Свідок, який відмовився від свідчень проти Сенцова, ледь знайшовся

Середа, 12 серпня 2015, 11:47

24-річний фігурант "кримської справи" Геннадій Афанасьєв, відмовився від свідчень проти Сенцова, був етапований з Ростова-на-Дону.

Про це "Українській правді" повідомив його адвокат Олександр Попков.

"Нас мали повідомити, хоча б його матір, про те, куди його етапували, але це не робиться, по всій видимості, спеціально", - сказав він.

"Нам довелося активно його шукати, вживати різних заходів, обдзвонювати СІЗО, дзвонити правозахисникам і громадським наглядовою комісіям", - сказав він і додав, що місцезнаходження Афанасьєва таки було встановлено.

 

"Ми знаємо, де він перебуває, але поки на прохання матері не будемо розголошувати, тому що боїмося, що його знову переведуть", - сказав він.

"Поки він знаходиться в системі ФСВП, загроза життю та його безпеці зберігається. Фізично його не чіпають, побоюються розголосу. Але невеликий моральний тиск на нього був", - додав адвокат.

Як відомо, на суді Сенцова і Кольченка Афанасьєв відмовився від попередніх свідчень проти них, фактично розірвавши угоду зі слідством.

За словами Афанасьєва, він раніше погодився співпрацювати зі слідством і дати неправдиві свідчення після тортур, які до нього застосовували співробітники ФСБ Росії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування