Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситник радить ГПУ звертатися до Британії за роз'ясненнями щодо його поїздки

Четвер, 13 серпня 2015, 19:09

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявляє, що не отримував повідомлення про підозру щодо розслідування історії про поїздку до Лондона, а за роз'ясненнями щодо цього відрядження рекомендує ГПУ звертатися до британської сторони.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "112 Україна" у четвер.

"Проводиться розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК, але, наскільки мені відомо, не стосовно мене, а щодо співробітників НАБУ, які перебували в Лондоні", - заявив Ситник.

Він підкреслив, що йому не оголошували підозру про скоєння злочину.

Директор бюро повідомив, що направив, зокрема, президенту України і Верховній Раді звіт про перші місяці діяльності структури.

"З 1 жовтня ми починаємо працювати, але у нас до цього часу не вживаються заходи щодо створення антикорупційної прокуратури, з'явилися повідомлення, що проводиться якесь розслідування у зв'язку з нашим візитом до Лондона", - додав він.

За його словами, у запрошенні від англійської сторони містилася пропозиція прибути для зустрічі з правоохоронними органами Великобританії Ситнику та його першому заступнику Гізо Углаві.

У запрошенні також вказувалося, що переліт і проживання оплатить сторона, що приймає.

Говорячи про переліт до Великобританії своєї дружини, Ситник сказав: "З моєї заробітної плати ми оплатили їй квиток до Лондона, у неї була особиста мета - відвідати своїх родичів Лондоні".

"Що стосується Ірини Данько, то вона забезпечує комунікацію з міжнародними донорами, представниками урядових та неурядових організацій, і оплату її перельоту та проживання здійснювала британська сторона", - розповів Ситник.

Він також повідомив, що отримав листа від посольства Великобританії в Україні, в якому зазначалося, що якщо Генпрокуратура України має якісь сумніви у зв'язку з цією поїздкою, то їй слід звернутися до британської сторони за поясненнями.

Директор бюро підкреслив, що про жодну делегацію не йдеться, запрошення було на двох осіб.

За його словами, якщо у Генпрокуратурі після вивчення документів щодо відрядження будуть якісь питання, то він буде "це розцінювати як спробу дискредитувати Бюро і як спробу зірвати початок нашої роботи".

Відповідаючи на запитання про можливість відставки, Ситник сказав: "Я не розглядаю такий варіант і підстав для відставки не бачу".

Раніше народний депутат з міжфракційного об'єднання "Депутатський контроль" Віталій Купрій розмістив на сторінці у Фейсбуці скан-копію відповіді на офіційний депутатський запит з інформацією про те, що ГПУ розслідує відомості за фактом включення в офіційний склад делегації Національного антикорупційного бюро в Лондон дружини і радника директора даного органу Ситника.

Попередня кваліфікація правопорушення - за ч.1 ст.364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим положенням).

У зверненні Купрія, скан-копія якого також оприлюднена, зазначається, що про включення дружини Ситника Анни і його радника Ірини Данько йому стало відомо "з відкритих джерел" і що ця інформація "викликала суспільний резонанс".

За його словами, Ситник заявив, що нібито його дружина здійснила поїздку в Лондон за власний рахунок, але в декларації за 2014 рік вказала річний дохід лише 113 тис грн, що "викликає сумніви в такій можливості" і вимагає перевірки.

У своєму зверненні нардеп також просить перевірити, чи дійсно Данько є радником Ситника, і надати документи, що підтверджують її призначення на посаду.

У коментарі на своїй сторінці в Facebook Купрій заявив, що "спочатку глава НАБ говорив, що Анна Ситник входила в офіційну делегацію, проте згодом почав переконувати, що вона їхала як приватна особа і за свій рахунок".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...